Zoeken
+31 (0)6 383 22 000
Archeologie en Bodemvondsten

Archeologie en Bodemvondsten

Archeologie en Bodemvondsten

Archeologie en Bodemvondsten

Ik was 9 toen ik mijn eerste metaaldetector kreeg, dit vanuit mijn drang om alles wat er in de grachten en in het land zat, uit de grond te halen. Of dit nu ging om potscherven, pijpenkopjes of munten, ik nam alles mee naar huis. De kelder van mijn ouderlijk huis leek op een archeologisch depot, de plaats waar ik uren kon zitten om schoon te maken, te determineren en te conserveren.

Elk scherfje, tegeltje en muntje had zo zijn eigen verhaal. In het verleden had iemand dit met de hand gemaakt of 4 duitjes maakte een brood of een oord voor brood en pap met een houten nap. Ik vond het allemaal prachtig en genoot er op los.

Zoals zoveel gepassioneerde zoekers of amateur archeologen sloot ik mij aan bij de A.W.N., de Archeologische Werkgemeenschap Nederland. De plaats bij uitstek om, aan de hand van de professional, je uit te leven bij bodemonderzoek. Maar dit was niet genoeg voor mij, ik wilde meer. Ik wilde niet hobbymatig bezig zijn met verzamelen maar al mijn uren besteden aan mijn hobby, zodoende is het nu mijn werk.

Kijk voor meer informatie ook op onze algemene voorwaarden.